vrijdag 18 januari 2013

Jelle de Jachtteckel

 De Teckel werd van oorsprong gebruikt voor de jacht op dassen en vossen, vandaar de ouderwetse benaming Dashond. Steeds vaker wordt er door mensen getest of de Teckel, die zij bezitten, ook de jachteigenschappen bezit die bij een Teckel horen..........

Oke, misschien wordt het dus eens tijd of Teckel Jelle ook de naam Dashond verdient.
De cavia's in huis en de konijnen in de tuin kunnen niet ingezet worden, Jelle weet dat je daar met je Teckelpootjes en Teckeltandjes vanaf moet blijven. Wat dan?

Daarop besloot ik een berg wilde dieren in te zetten, in alle soorten en maten in alle kleuren van de regenboog. Dan maar kijken wat zijn jachtinstinct met hem doet.
Zo gezegd zo gedaan er werden een paar kilo wilde dieren in de keuken losgelaten.
Ja, in de keuken. Buiten ligt er immers een flink pak sneeuw en het vriest!
De Teckel begint aan de jacht
De inmiddels gespannen Teckel wordt losgelaten....hij heeft allang gezien wat daar op de grond ligt en kan niet wachten om er zijn tanden in te zetten.
Hij spot zijn eerste slachtoffer
Daar ziet hij zijn eerste slachtoffer. Hij pakt heb bij zijn poot, trekt aan zijn staart en hapt in zijn oor. Niet gek wanneer je weet dat het slachtoffer een olifant is.
De olifant wordt versleept van de keuken naar de woonkamer, daar vindt de worsteling plaats. Toch weet de Teckel uiteindelijk te winnen en gaat bovenop de olifant liggen!!
De Teckel wint van de olifant!
Later op de avond wordt de olifant ontdaan van zijn staart, ledematen en oren. Zojuist heeft hij geprobeerd de ogen eruit te bijten en nu trekt hij al de ingewanden naar buiten!

Ja, ik heb een echte jachtteckel!!


1 opmerking:

  1. Haha, die Jelle, ziet er gevaarlijk uit. Wij hebben Teckel Sam, die vangt muizen (ja, ja, echte dus!)Maar Sam heeft dan ook een echte jacht puppy training gehad....
    Op ons blog (wolvenstreken.blogspot) zijn de avonturen van Sam en zijn drie grote vriendinnen te lezen. Maar ik ga zeker de avonturen van Jelle volgen!

    BeantwoordenVerwijderen