woensdag 24 september 2014

Dag 1: Maar weer eens richting Duitsland

Hij weet het gewoon....al enkele dagen voor vertrek wijkt Jelle niet meer van mijn zijde.
Bij thuiskomst wordt ik extra enthousiast begroet en af en toe kruipt hij onder tafel en slaat mij handelingen gade.

Dit jaar stond het Beierse Woud op de vakantieplanning. Na een reis van ongeveer 9 uur kwamen we aan in het toeristische dorpje Bodenmais.


De eerste dag besloten richting Silberberg, de plaatselijke berg, te rijden. Hier was een roddelbahn, een speeltuin en een kabelbaan naar de top.
Vanuit de kabelbaan is het een stukje lopen naar een fantastisch uitzicht op het dorp en de omgeving. Met een beetje klauterwerk is zelf het kruis op de top te bereiken.
Uitzicht op Bodenmais

De top van de Silberberg

Hier is Jelle in zijn element..wandelen en klauteren is het liefste wat meneer doet. We hadden het geluk dat het weer super was. Maar dit betekende ook dat het behoorlijk warm werd. Gelukkig vond Jelle nog een stukje schaduw.
Na de klautertocht gingen we met de kabelbaan weer naar beneden. Hoewel Jelle al geregeld met de gondelbaan naar boven is geweest, was zo'n stoeltjeslift een hele nieuwe ervaring. Het duurde even voordat hij door had dat het echt niet nodig is naar ieder stoeltje te blaffen......
Om het dorp te verkennen besloten we een rondrit te maken met de Bimmelbahn. Deze rijdt langs de meest toeristische plekken en onderweg wordt er ook nog wat extra informatie over het dorp en de omgeving gegeven.




















Als kleine teckel heb je dan veel te kijken. Na de rondrit besloten we terug te gaan naar ons appartement om op te frissen en daarna heerlijk te gaan eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten