woensdag 28 september 2011

Jelle aan de Titisee

Vandaag (dinsdag) staat Titisee op het programma. De Titisee is een kuuroord met een meer van 1,3 km² en gemiddeld 20 meter diep. Het is meer is ontstaan uit de Feldberggletser.

Maar wat was het moeilijk wakker worden voor onze kleine man!
Net voor vertrek heeft hij nog een heerlijk pluizig klein mandje gekregen, dat nu al zijn lievelingsmandje is. Daarin ligt ook nog eens een heerlijk warm fleecedekentje.
Om 6.00 uur was het tijd voor de eerste plas. Met veel gegaap en gerek kwam hij uiteindelijk naar buiten. Maar zodra meneer zijn behoefte had gedaan racete hij naar zijn mandje.
Aangezien het voor ons toch ook vakantie is, begon het leven rond 8.30 uur. Nadat iedereen Jelle uitgebreid had begroet begon het rek en strek avontuur opnieuw. Even snel naar buiten en plof! Terug in de mand voor een dutje tot na het ontbijt.
Persoonlijk geef ik hem geen ongelijk, tijdens het ontbijt heeft toch niemand aandacht voor dit schattige hondje. Dan kun je beter je tijd nog even nuttig besteden!

De reis naar Titisee ging zoals gewoonlijk slapend (alweer) in de bench.
Nadat de auto geparkeerd was, liepen we richting het stadje. Dit stadje stond Jelle meteen aan! Overal grasvelden, genoeg ruimte om lekker rond te lopen en veel mensen om te aaien.
De zon stond hoog aan de hemel en terwijl wij op een terasje van een drankje genoten, probeerde Jelle bij te kleuren in de zon.
Daarna even richting het meer. Er werden bootjes verhuurt om zelf mee rond te varen.
Maar de bootjes waren niet interessant voor deze kleine hond. In het water zaten namelijk ook eenden! En wie nu bang is dat het jachtinstinct van deze kleine man op zou duiken...bijna mis.
Meneer ging heel voorzichtig op de eenden af.(Thuis mag je immers ook niet achter de konijnen aan rennen). Daarbij stapte hij steeds iets verder het water in....totdat hij tot zijn buikje in het water stond!
Na het zwemmen hebben we hem lekker afgedroogd en zijn we nog wat verder rond gaan kijken.

Mmmhhh...

Vriendjes!! Het Zwarte Woud is heel hondvriendelijk. Dat merkte we al in Europapark, waar hij niet alleen binnen mocht, maar er ook Hunde Tankstelle waren. Bij de restaurants mocht hij gewoon naar binnen. En ook de winkels waren geen probleem, zeker niet wanneer hij in de tas zat.
We kwamen dus ook andere honden tegen. De een wat speelser en vriendelijker dan de andere. Met een hond was het dolle pret. Een 1 jarige hond uit Limburg. Hier werd even flink gespeeld!!
Niet alleen voor de honden, maar ook voor ons genieten!!

Zo kwamen we op het station waar Jelle voor het eerst kennismaakte met een echte trein. Al het kabaal een de wind maakte hem niets uit....dit was spannend!
Naast het station lag een mooi stukje park waar hij nog even kon spelen en rennen.
Daarna in de auto terug naar Triberg.
Onderweg werd er nog een stop gemaakt bij de Hexenlochmuhle.
Ook deze dag had meneer weer zo uitgeput dat hij in het restaurant heerlijk ging liggen slapen....heerlijk zo’n hondje J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten