dinsdag 27 december 2011

Teckel Jelle in Limburg

Maandagochtend 11.00 uur, Jelle zit met zijn koppie schuin op de mat naar me te kijken....ik pak verschillende zaken in, ook spulletjes van Jelle...wat is hier aan de hand?
De familie heeft besloten een midweek naar een huisje in Posterholt te gaan en Jelle en ik gaan mee.

Tijdens ons verblijf zullen we de kerstmarkten in Dusseldorf, Maastricht en de binnenstad van Roermond bezoeken. Omdat de weersvoorspellingen niet erg gunstig zijn heb ik voor Jelle een nieuwe jas aangeschaft. Ja, mijn hond heeft een jas aan!
Al enkele keren zijn  de weergoden ons niet gunstig gezind geweest tijdens de hondencursus. Het gevolg was een koud, verkleumd hoopje teckel dat thuis lag te rillen in zijn fleecedeken en de dagen erna spierpijn had en liep te sniffen.
Sinds meneer zijn jas heeft, trekt hij zich een stuk minder aan van kou en nattigheid. Jelle blij, ikke blij.

Helaas zat het weer niet mee deze week. Dinsdag werd Dusseldorf bezocht. Het was niet alleen koud, het was vooral nat, heel nat. Als de regen echt te erg werd, stopte ik Jelle in zijn tas zodat hij een beetje droger zat. Zodra het minder hard ging regen gaf meneer aan dat hij echt wel wilde lopen.
Hier en daar keken de mensen het hondje met de rode jas dat zo heerlijk liep te huppelen na.
Een echte bezienswaardigheid werd hij toen zijn outfit voor een winkel werd uitgebreid met een rendier diadeem.
Verschillende mensen maakten een foto van mijn mannetje. Van een Engelse dame kreeg hij na afloop zelfs een hondenkoekje. Het zou me niet verbazen als volgend jaar meerdere mensen mijn kleine Jelle met zijn  rode jas en rendier diadeem op hun kerstkaart hebben staan.

Merry Christmoose
‘s Avonds kon meneer zijn hartje ophalen voor de open haard. Lekker warm op zijn kleedje slapen.
Zijn slaapplaats voor de nacht beviel hem in het begin minder. Aangezien er ook vier cavia’s in de woonkamer sliepen moest Jelle achter de ren slapen. Nou, dat was hij niet van plan. Nog nooit heb ik hem horen huilen en/of blaffen, maar dit was genoeg voor de rest van zijn leven!
Oke, meneer mocht dus op de gang slapen, zonder ren en meteen was het stil J

Op woensdag stond Maastricht op het programma. Belachelijk dat ze deze stad aan prijzen met een kerstmarkt! Al snel hadden we deze ‘kerstmarkt’ met anderhalf kraampje bekeken, dus de stad maar in.
Ook hier regende het weer behoorlijk. Om zichzelf op te warmen besloot Jelle hier de matten en luchtgordijnen uit te testen. In bijna iedere winkel lag meneer te rollenbollen op de mat, dit tot groot vermaak van de aanwezige mensen.

Ook op donderdag in Roermond wist meneer op deze manier de aandacht te trekken. De mat bij Prada beviel hem niet, die bij Boss des te beter. En Jelle maar rollen! Verschillende winkels werden op deze manier uitgeprobeerd J Klanten of niet, Jelle genoot van zijn matmoment.

Vrijdag was het weer tijd om richting huis te rijden. Een korte stop bij een groot tuincentrum en daarna in de regen richting het noorden.
Dat mijn mannetje moe was van deze ervaring bleek wel bij thuiskomst. Rond drie uur nestelde hij zich op zijn favouriete plaats onder de salontafel van mijn moeder om vervolgens om half tien wakker te worden. ......lekker uitgerust om aan een nieuw avontuur te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten