zaterdag 16 juli 2011

Teckelsollicitatie

Mijn vorige blog stond bol van de teckels en ook deze keer ontkomen jullie er niet aan.
Vorig jaar wilde ik heel graag een hondje en al vrij snel was ik er zeker van dat het een teckel moest worden. Dus surfde ik dagenlang om rasbeschrijvingen, ervaringsverhalen en teckelblogs te lezen. Ook mijn teckelboek las ik van voor tot achter en weer terug. Maar hoe kom je nu aan een goede teckel?
Natuurlijk staan ze op marktplaats, maar hoe weet je dan dat het geen broodfokkers zijn? Dat deze fokkers verstand hebben van dit ras en dat je bij vragen deskundig antwoord krijgt?


Fokkerervaring had ik natuurlijk al met de cavia’s. Mijn meiden zijn echte rascavia’s met een stamboom Ook zonder stamboom blijven het schatten, maar bij Dana zagen we dat de cavia’s het goed hebben. Ze zitten niet alleen in een hokje om te werpen en het zijn ook geen ongelukjes die ‘weg moeten’.


Dus ook voor de teckel ging ik op zoek naar een fokker. Een fokker die dwerg- en kaninchenteckels in de ruwhaar uitvoering heeft. Geen tientallen andere rassen, geen teckels in de drie variëteiten met de drie haarsoorten. Nee, iemand die zich gespecialiseerd heeft in die teckels die ik graag wil. Deze vond ik in Waardenburg, niet ver van Zaltbommel.
Vorig jaar had ik een heel leuk telefoongesprek met haar en ze nodigde me uit te komen kijken. Toen ik besloot dat een teckel nog niet in mijn leven paste, heb ik die uitnodiging niet meer gebruikt….tot vorige week!


Ik mailde haar of de uitnodiging nog stond en binnen een uur was de afspraak gemaakt. En dus togen paps en ik op Bevrijdingsdag naar Waardenburg.
Een walhalla voor de teckelliefhebber. Twee nestjes van een week, verschillende oudere pups en oudere dieren, allemaal in een schone en veilige omgeving.
En…..we mochten ze allemaal uitgebreid aaien en knuffelen! Dat vonden zowel ik als de teckels leuk.


Vervolgens aan een kopje thee tussen spelende, luierende en kwispelende teckels.
Wat zoek je in een hond? Wat voor een karakter moet de hond hebben? Zijn je randvoorwaarden goed geregeld? Het leek niet alleen een sollicitatiegesprek, het was een echte teckelsollicitatie!
En…ik ben door naar de volgende ronde!!!
Want ja, je kunt ook afvallen. Net als het gezin dat eerder op de ochtend was en waarvan de kinderen op een gegeven moment tegen te rennen met daarachter puppies stonden te trappen.


Ik heb voor mezelf besloten dat ik eerst mijn leventje wil stabiliseren, dat wil zeggen: mijn weg wil vinden in mijn nieuwe baan. Vanaf september zou er dan plaats zijn voor een pup. In teckeltermen betekent plaatsen vanaf september, geboren worden in juli en dekken in mei….dat is nu!! Oké, dan moet er wel een teefje loops zijn en de dekking lukken. Maar vanaf juli kan ik dus een telefoontje verwachten dat er een nestje is………:crazy:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten