dinsdag 29 mei 2012

Warm!

Volgens veel mensen is afgelopen week de zomer begonnen!
Door de kou en regen van de afgelopen weken leek het inderdaad wel alsof we nog geen enkele mooie dag hebben gehad. En nu was het weer niet goed.......
Het was niet een beetje warm, het was heet!
Jelle is een echt buitenhondje en hij kan zich zo opkrullen dat hij nog net een zonnestraaltje vangt, maar dit was hem toch te snel of te veel.
Dinsdag was hij al uit zijn doen en lag het liefste lui en languit. Woensdag stopte hij spontaan met wandelen en ging languit op de stoep liggen, dragen was het enige alternatief :-)
Tijdens het uitlaten donderdag bracht hij even een bezoek aan zijn vriend Sjors. Ook hij had zichtbaar moeite met de warmte maar zijn baasjes hadden hier wat op gevonden. Een bak met heerlijk koel water!
Jelle sprong pardoes in de bak met water om wat verkoeling te zoeken.
Dat maakte voor ons duidelijk dat wij ook opzoek moesten naar een bak voor onze teckelmeneer.

Met het sloopgedrag van tegenwoordig leek me een opblaasbaar kinderbad geen goede optie. Waarschijnlijk zouden de teckeltanden een stukje scherper/ sterker zijn dan het polyester. We kozen voor een oplossing die meer teckelproof is, een blauwe schelp.
Je kent ze wel de schelpen waar in de ene kant de zee en de andere kant de Loonse en Drunense duinen kan worden nagebootst.
Jelle krijgt de ene helft thuis en de andere helft bij mijn ouders.

Spannend vond hij het wel dat nieuwe ding in de tuin. Wat een super grote waterbak! De eerste momenten werd er dan vooral uit gedronken.
Toen er echter een paar speeltjes bijkwamen won de nieuwsgierigheid het toch en sprong meneer in de schelp.
Wat een heerlijke verkoeling.......
Teckel Jelle in zijn prive zwembad


Geen opmerkingen:

Een reactie posten