maandag 19 november 2012

Een zwaar leven

Het leven van een teckel kan echt super zwaar zijn. Dat ondervond Teckel Jelle afgelopen week.
Berichtte ik eerder al dat we geslaagd zijn voor de behendigheid, nu hadden we een heuse wedstrijd! In clubverband weliswaar, maar daarom niet minder inspannend.
Donderdagavond moest er dus even op de bank uitgeblust worden :-) met kleedje uiteraard.

Vrijdag was mijn vader de hele dag in de tuin aan het werk. Als een echte teckel 'moet' je daar bij zijn, stel je voor dat er iets gebeurd waar je niets vanaf weet......geen tijd om te rusten.

Het weekend bracht echt het toppunt. Zaterdagochtend reden we richting Westerschouwen, helemaal in Zeeland. Hier stond een wandeling met de teckelclub op het programma.
Het was voor Jelle de eerste keer aan zee. Hoewel het weer niet geweldig was, was het prima om te wandelen.  Om 13.00 begonnen we aan de wandeling. De groep splitste zich op in een korte en een lange route. Het is altijd weer opvallend dat de kortste route de meeste deelnemers heeft. Via het strand en de duinen kwamen we in een heuvelachtig bosrijk gebied. Bij een meertje stopte we even om iets te drinken om daarna weer verder te lopen. De uitputting nabij bereikte we de duinen en het strand weer om na ruim drieeneenhalf uur!! terug te komen bij het strandpaviljoen waar we gestart waren.
Na een heerlijke kop warme chocolademelk zijn we weer terug gereden naar Brabant.
Voor het eerst aan het strand
Die avond werd er weinig meer gedaan :-)

Zondag moesten er enkele schoonmaakwerkzaamheden ingehaald worden. De geplande wandeling werd drastisch ingekort omdat meneer na zijn plasje geen stap meer wenste te zetten. Oke, rechtsomkeer dan maar en aan de schoonmaak. Jelle vermaakte zich prima met zijn voetbal en de konijnen in de tuin.

Tegen de avond was er een verlichte sinterklaasoptocht, goed voor de socialisatie. Jelle heeft het niet zo op donkere mensen en de eerste pieten werden dan ook een beetje voorzichtig bekeken. De fanfare, de trommels, de rennende kinderen, de flitsende lichtjes...het maakte hem weinig uit. Maar toen kwam de koets met sinterklaas. En het lag niet aan sinterklaas, maar als Jelle ergens een hekel aan heeft dan zijn het paarden die met hoefijzers over de weg lopen.......Dat was blaffen dus! Niet dat iemand zich ook maar iets aantrok van die kleine teckel die zich vreselijk opwond over die hoefijzers.

Al met al een druk en enerverend weekend voor mijn kleine teckel...gelukkig kan hij nu weer een paar dagen uitrusten voor het weer weekend is!
Ik ben zooooo moe!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten