vrijdag 2 november 2012

Herfst

Dat wat hier in Nederland zomer mag heten heeft inmiddels plaats gemaakt voor de herfst.
Niet alleen vallen de blaadjes van de bomen, het lijkt ineens nog meer te regenen en daardoor lijkt het ook meteen weer een stuk killer.

Teckel Jelle is een echte zomerteckel. Zodra er ook maar een zonnestraaltje te bespeuren is, vangt hij hem op.
Het liefst heerlijk liggend op zijn stretcher buiten. Maar indien het daar te hard waait kunnen er binnen ook genoeg zonnestraaltjes opgevangen worden.

Kou, daar moet hij toch echt even aan wennen. De afgelopen week heb ik al diverse malen een koude teckelneus warm gemaakt, laat staan de vier teckelpoten.
Zo hoorde ik op een avond tijdens het eten het belletje heel zachtjes maar bijna continu klingelen. Wat was dat nou weer?
Aangezien er geen teckel op het heerlijke kleed onder de salontafel lag, werd de zoektocht uitgebreid. En jawel, in de gang op de mat lag een hoopje teckel te bibberen. Hoe moet dat van de winter en op wintersport?
Nou ja, een fleecekleed was snel gevonden en meneer sliep prinsheerlijk verder.

Nu zou je haast denken dat hij ook een hekel heeft aan de regen.
Nou, dat verschilt per bui.
De ene keer sta ik aangekleed met regenjas, laarzen en riem buiten en blijft meneer op de deur mat zitten met een blik van: 'Ik weet niet wat jij van plan bent, maar ik ga dus echt niet door de regen."
De volgende keer springt hij prinsheerlijk van plas tot plas.
Maar het aller, allerleukste vindt hij het....afdrogen.
Zodra we van een natte wandeling achter de rug hebben wordt meneer droog gewreven met een handdoek die standaard (jawel!) op de verwarming ligt.
Heerlijk vindt hij het om in de handdoek te rollen......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten