woensdag 26 september 2012

Woensdag 5 september: Oberammergau

Zo, 8 uur dus dat betekent samen met Teckel Jelle broodjes halen.....of toch niet.
Mijn mannetje heeft een plekje gevonden op het grote bed en is niet van plan dit op korte termijn te verlaten.
Twee donkere, waterige oogjes kijken me aan en meneer slaakt nog maar eens een diepe zucht. Een teckelleven gaat niet over rozen!
Dat betekent dat ik de gang naar de bakker vandaag alleen maak. Gelukkig weet ik de weg!

Na een toch wel vermoeiende dag gisteren besluiten we vandaag een beetje rustig aan te doen en gaan we richting Oberammergau.
Dit dorp staat niet alleen bekent om zijn glaskunst en houtsnijwerk, maar ook om de passiespelen.Iedere 10 jaar voert de bevolking (2000 personen) hier het passiespel op als dank aan God omdat hij hen behoedde voor de pest.
Daarnaast zijn in het dorp de huizen rijkelijk beschildert. Zo is er een roodkapjes, hans en grietje en geitjes huis.
We brengen de dag door met het kijken in de winkeltjes en het bezichtigen van het passiespeltheater. In Oberammergau is genoeg te zien en te doen, ook voor Jelle die toch weer enkele vrienden scoort.
Zo wordt er wederom voor therapiehond gespeelt (teckels zijn inmiddels zeldzaam in Duitsland) en komt hij ook enkele andere honden tegen waar even lekker mee gestoeid kan worden.
Het roodkapje huis


In de namiddag rijden we terug en leggen we even aan bij een konditorei om de hoek. Jelle is van harte welkom. Het smaakt ons en Jelle geniet van het heerlijke tapijt in de konditorei, het slaapt zo lekker......

Ook vanavond kruipt meneer diep onder zijn dekentje en droomt van teckelavonturen.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten