maandag 13 februari 2012

Wandelen met de Teckelclub

Nu ik helemaal 'into de teckels' ben, kon een lidmaatschap van de Nederlandse Teckel Club natuurlijk niet uitblijven!
Nu organiseerde zij afgelopen zaterdag een teckelwandeling inclusief huifkarrentocht met onderweg erwtensoep en aan het einde een pannekoek (voor de baasjes dan).
En zokon het gebeuren dat we zaterdagmiddag naar Achtmaal togen.
Jelle begon al meteen enthousiast te 'zingen' in de auto. Ik geloof niet dat hij wist dat we 45 minuten moesten rijden :-)
Maar goed, eenmaal aagekomen zag ik al verschillende teckels lopen. Ze waren er in alle varianten van standaard tot kannichen, lang- kort en ruwhaar.
Na een kop warme chocomelk kon de wandeling beginnen. Jelle vond het heerlijk, het tempo mocht van hem iets hoger, maar aan de andere kant kon hij nu rustig alle teckels begroeten.
Na een mooie wandeling stopte we bij een herenkamer waar er erwtensoep op het menu stond.
Het was lekker vol in de kamer en als er dan ook nog teckels zijn die letterlijk luidkeels van zich laten horen dan wil je na de soep ook wel weer de huifkar in.......
Helaas bleven vanwege de gladheid de paarden op stal en werden we door een tractor getrokken. Wanneer het klikken van de hoefijzers op de weg erbij dacht had je het niet eens in de gaten.

Ondertussen had ik al helemaal geen benul meer van tijd. Uiteindelijk stopte we weer bij het restaurantje in Achtmaal.
Daar ging de warme chocomelk erweer goed in en ook de pannekoek hadden we toch wel verdiend. Je zou bijna denken dat Jelle na zo'n avontuur uitgeput op de grond neer viel, maar niets was minder waar. Hij moest en zou nog naar sommige teckels om te spelen.
Tegen zessen reden we richting huis. Al snel was het stil achter in de bench..maar thuis was pas goed te zien dat Jelle toch wel moe was......hij streek neer op zijn slaapzak en heeft de hele avond geslapen.

Al met al een hele leuke tocht die goed georganiseerd was door de mensen van de teckelclub. Wellicht dat Jelle volgende keer weer mee wil?

Sommige honden schrokken wel van zoveel teckels


Overal teckels


Geen opmerkingen:

Een reactie posten